DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 377 din 20.11.2014, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BRUSTUR CORNELIU ZELEA CODREANU, administrator şi asociat unic la SC DEALUL MARE SRL Sighişoara, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Dealul Mare SRL Sighişoara, prin administrator, la plata sumei de 677.036,43 lei reprezentând despăgubiri civile către partea civilă AGENŢIA DE PLĂŢI PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ ŞI PESCUIT.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data 02 decembrie 2008, vezi comunicat nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2009