DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 941 din 11.11.2014, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ANCULIA ROMICĂ PAVEL, director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș – Severin, la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe durata executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: complicitate la luare de mită și trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul JURJ TUDOR IOAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: dare de mită, cumpărare de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.
Față de inculpatul Stoia Ion, instanța de judecată a dispus disjungerea cauzei.
Confiscă, în folosul statului, de la fiecare dintre inculpații Jurj Tudor Ioan și Anculia Romică Pavel suma de 20.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 09 decembrie 2013, vezi comunicat nr 1 din 7 ianuarie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2014