DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 940 din 11.11.2014, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ANCULIA ROMICĂ PAVEL, director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș – Severin, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul JURJ TUDOR IOAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: dare de mită, cumpărare de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.

Condamnă pe inculpatul MARTA IOAN, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Brebu jud. Caraş – Severin, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii și de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Condamnă pe inculpații ROŞCA VIOREL MITEA și ŢICHERIU ION, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență.
Confiscă de la inculpaţii Anculia Romică Pavel şi Jurj Tudor Ioan câte 31.061 lei, fiecare.
Obligă pe fiecare inculpat să plătească statului câte 3.000 lei, cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 09 decembrie 2013, vezi comunicat nr. 1 din 7 ianuarie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2014