DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 963 din 13.11.2014, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ANCULIA ROMICĂ PAVEL, director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș – Severin, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul JURJ TUDOR IOAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: dare de mită și cumpărare de influență.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.

Față de inculpatul Roma Gheorghe, instanța de judecată a dispus achitarea.
Confiscă de la inculpaţii Anculia Romică Pavel şi Jurj Tudor Ioan câte 21.500 lei, fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 05 noiembrie 2013, vezi comunicat 1053/VIII/3 din 19 noiembrie 2013.



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 noiembrie 2013