DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 2927 din 4.11.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SANDU NELU VALENTIN, inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea în concurs a două infracţiuni de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul BOJIN ROBERTO LUCIAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
Condamnă pe inculpata ROTARIU DANIELA, la o pedeapsă de 1 an închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În cazul ultimilor 2 inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.

Obligă inculpatul Sandu Nelu Valentin să restituie denunţătorului K. G. suma de 700 dolari SUA.
Obligă inculpata Rotariu Daniela să restituie denunţătorului K. G. suma de 300 dolari SUA.
Obligă inculpaţi la plata a câte 7.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 26 aprilie 2012, vezi comunicat 295/VIII/3, din 27 aprilie 2012


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 aprilie 2012