DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 810 din 21.10.2014, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații NISTOR CONSTANTIN și ENĂŞOAIE GHEORGHE, comisar şef respectiv comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de luare de mită și fals intelectual, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ANTONIE CORNELIU, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.
Condamnă pe inculpații TODIREL TEODOR, SESCU IOSIF, CIOBANU ION-MARINEL, ŢIFUI PETRU, VĂDANA CONSTANTIN, CHIRILĂ ALEXANDRU TEODOR, SCRIPCARU VASILE, LEBĂDĂ BOGDAN CONSTANTIN, PINTILIE DUMITRU și BROASCĂ DANIELA, reprezentanți ai unor societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.
Condamnă pe inculpații GHELASĂ DUMITRU şi BUZDUGAN VASILE, reprezentanți ai unor societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

Confiscă de la inculpaţii Enăşoaie Gheorghe, Antonie Corneliu şi Nistor Constantin suma de 4.010 lei, depusă la B.C.R. Sucursala Bacău şi de la inculpaţii Enăşoaie Gheorghe şi Nistor Constantin suma de 1.700 lei, din care suma de 1221 lei este depusă la B.C.R. Sucursala Bacău.
Obligă apelanții inculpați Enășoaie Gheorghe, Antonie Corneliu, Nistor Constantin, Ţifui Petru, Pintilie Dumitru, Chirilă Alexandru Teodor, Scripcaru Vasile, Lebădă Bogdan-Constantin, Ghelasă Dumitru și Buzdugan Vasile-Alin să plătească statului, fiecare, câte 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 21 noiembrie 2011, vezi comunicat 757/VIII/3, din 23 noiembrie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 noiembrie 2011