Prin decizia penală 94 din 13.10.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BETELIE MIHAI, la data faptelor prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței sau a autorității de către o persoana cu funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Condamnă pe inculpatul THUMA HUBERT-PETRU-ȘTEFAN, la data faptelor vicepreședinte al unui partid politic – filiala Ilfov, în prezent deputat, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau a autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Cu privire la celelalte infracțiuni reținute prin rechizitoriu în sarcina inculpatului Betelie Mihai și cu privire la inculpații Grigorescu Bogdan Nicolae și Dobre Gheorghe Marin, trimite cauza la Curtea de Apel București pentru continuarea cercetării judecătorești.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 19 martie 2013, vezi comunicat 171/VIII/3, din 20 martie 2012.

comunicate de presă din 20 martie 2012