DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 5 august 2014
Nr. 1162/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STĂNCIULESCU MIRCEA ALEXANDRU, subinspector de poliție în cadrul DGPMB - Secția 25 Poliție, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

- luare de mită;
- trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 08 – 11 iulie 2014, inculpatul STĂNCIULESCU MIRCEA ALEXANDRU i-a solicitat insistent, în repetate rânduri unui martor denunțător, suma de 15.000 lei, în vederea rezolvării favorabile a unui dosar penal, în care acesta este cercetat pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe.
De asemenea inculpatul i-a promis denunțătorului că va interveni și pe lângă procurorul de caz pentru ca acesta, la rândul lui, să dispună o soluție de clasare a cauzei.
Inițial, inculpatul STĂNCIULESCU MIRCEA ALEXANDRU a solicitat suma de 10.000 lei. Din acești bani, i-a spus denunțătorului că 5.000 de lei îi va da persoanei pe care acesta o lovise, ca să o determine să nu își mai susțină plângerea, iar din ceilalți 5.000 lei, 3.000 de lei îi va da procurorului care supraveghea cercetările din dosar, iar 2.000 de lei, îi va opri pentru el.
Ulterior, inculpatul, motivând că victima, din dosarul în care era cercetat denunțătorul, dorea mai mulți bani pentru a-și retrage plângerea, i-a solicitat acestuia din urmă suma de 15.000 lei.
La data de 11.07.2014, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 4.500 lei, solicitată și primită de la martorul denunțător.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 martie 2015