DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 45 din 10.07.2014, Curtea Militară de Apel, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul col. GHIMPEȚEANU MARIAN, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” Județul Giurgiu, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, instigare la infracțiunea de uz de fals în formă continuată, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial săvârșită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale comisă în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, instigare la infracțiunea de uz de fals în formă continuată, instigare la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată, instigare la infracțiunea de uz de fals și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.
Condamnă pe inculpatul mr. PANAIT DANIEL VALERIU, șef Serviciu prevenirea incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” Județul Giurgiu, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea atât perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial comisă în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Condamnă pe inculpații: plt. ALEXANDRESCU MIHAI ADRIAN, sg. maj. ARCANU STELIAN LEONARD, sg. maj. BUCȘE ADRIAN, sg. maj. (r) BUSUIOC CIPRIAN, sg. maj. COMAN VALENTIN IONUȚ, sg. maj. COMAN VALENTIN ANDREI, sg. maj. (r.) FICLEANU CRISTIAN, plt. GHERGHELICI FLORIN, sg. maj. IVAN MARIN, sg. maj. MĂMĂLIGAN FLORIN ALIN, sg. maj. MATEI ALEXANDRU, sg. maj. (r.) MOȚAN OVIDIU GINEL, plt. ȚAGA SILVIU MARIAN, sg. maj. (r.) BRATU MIRCEA FLORIN și sg. maj. (r.) COSTEA IONUȚ CRISTIAN: la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: favorizarea infractorului și fals material în înscrisuri oficiale.
Condamnă pe inculpatul plt. (r) ANIN ION la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual comisă în formă continuată și uz de fals în formă continuată.
Condamnă pe inculpata cpt. BELBEA NADIA CAMELIA la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata termen de încercare de 3 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Condamnă pe inculpatul lt. BLĂNARU DRAGOȘ MIREL la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul col. (r) BREAZU COSTEL la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Condamnă pe inculpații lt. col. (r) BRABETE STELIAN, mr. CHIRIPUCI MARIAN CRINU, col. (r.) COMAN TUDORA, plt. adj. NECULAIE ADRIAN-IULIAN la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Condamnă pe inculpații mr. (r.) ALEXE MARCEL, lt. MĂRIOARA SORIN GELU și sg. maj. (r.) CRISTINA IONEL la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul maistru militar (r.) DRĂGNUȚĂ VIRGIL VIOREL, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul plt. MÂRZAC BOGDAN MIHAI la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul plt. NEDELCU VICTOR, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpații plt. NIȚU VICTORAȘ GENEL, sg. maj. (rez.) PURCĂREA COSTEL COSMIN și sg. maj. (r.) BERBEC CĂTĂLIN COSTIN, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Condamnă pe inculpatul lt. OLEXIUC MIHĂILĂ la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Condamnă pe inculpatul lt. OLTEANU PETRIȘOR MIHAI la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, 2 infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, 2 infracțiuni de uz de fals, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul col. (r.) PARASCHIVA GEORGE, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial săvârșită în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Condamnă pe inculpatul plt. PENCEA CRISTIAN MIREL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul plt. adj. RÎCU IULIAN, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial săvârșită în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul plt. RUSE SANDU ȘTEFAN la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpații plt. (r.) STĂNILĂ IONEL și sg. maj. (r.) ȚAȚĂRĂ IONUȚ SAMIRELL la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul sg. maj. TRUICĂ DAN GABRIEL la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată.
Condamnă pe inculpații plt. maj. (r.) VASILE ADRIAN și plt. maj. CĂLDĂRARU CRISTIAN NICULAE, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpații col. (r.) LIXANDRU ELENA LUMINIȚA MIRELA, adjunct al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” Județul Giurgiu, la data faptelor și plt. adj. ZLATE VIOREL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Față de inculpații: Belbea Costel, Cazacu Ionuț, Marius, Cârjoiu Eusebiu Nelu, Drugă Costel Eduard, Panait Luminița Carmen și Rușanu Petruț Daniel, instanța de judecată a dispus achitarea.
Obligă inculpatul GHIMPEȚEANU MARIAN să restituie martorului denunțător D. G. suma de 5.000 lei.
Obligă inculpata LIXANDRU ELENA LUMINIȚA – MIRELA la plata către stat, cu titlu de confiscare specială, a sumelor de 1.200 lei și 5500 euro, în echivalent lei și dispune confiscarea specială de la inculpată a unei icoane cu chipul Maicii Domnului predată ca și corp delict de inculpată.
Obligă pe inculpații GHIMPEȚEANU MARIAN, PANAIT DANIEL VALERIU, LIXANDRU ELENA LUMINIȚA – MIRELA la plata sumei de câte 5.600 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatul ZLATE VIOREL la plata sumei de 2.700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpații:ALEXANDRESCU MIHAI ADRIAN, ALEXE MARCEL, ANIN ION, ARCANU STELIAN LEONARD, BELBEA NADIA CAMELIA, BERBEC CĂTĂLIN COSTIN, BLĂNARU DRAGOȘ MIREL, BRABETE STELIAN, BREAZU COSTEL, BUCȘE ADRIAN, BUSUIOC CIPRIAN MIHAI, CĂLDĂRARU CRISTIAN-NICULAE, CHIRIPUCI MARIAN CRINU, COMAN TUDORA, COMAN VALENTIN IONUȚ, COMAN VIOREL ANDREI, DRĂGNUȚĂ VIRGIL–VIOREL, FICLEANU CRISTIAN, GHERGHELECI FLORIN, IVAN MARIN, MĂMĂLIGAN FLORIN-ALIN, MĂRIOARA SORIN GELU, MÂRZAC BOGDAN-MIHAI, MATEI ALEXANDRU, MOȚAN OVIDIU – GINEL, NECULAIE ADRIAN – IULIAN, NIȚU VICTORAȘ GENEL, OLEXIUC MIHAI, OLTEANU PETRIȘOR MIHAI, PARASCHIVA GEORGE, PENCEA CRISTIAN-MIREL, PURCĂREA COSTEL–COSMIN RÎCU IULIAN, RUSE SANDU ȘTEFAN, STĂNILĂ IONEL, ȚAGA SILVIU MARIAN și TRUICĂ DAN GABRIEL, la plata sumei de câte 2.600 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpații BRATU MIRCEA FLORIAN-ANDREI, COSTEA IONUȚ CRISTIAN, CRISTINA IONEL, NEDELCU VICTOR, ȚAȚĂRĂ IONUȚ SAMIREL și VASILE ADRIAN la plata sumei de câte 2.900 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 26 iulie 2010, comunicat nr. 303/VIII/3 din 28 iulie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 iulie 2010