DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală din 03.07.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DIENEȘ MIHAI, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul CODRESCU NICOLAE, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: constituirea unui grup infracțional și contrabandă în formă calificată și continuată.

Dispune confiscarea de la inculpații Dieneș Mihai și Codrescu Nicolae a sumei de câte de 117.450 lei fiecare, reprezentând valoarea țigărilor introduse in tară.
Obligă inculpații la 180.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 09 octombrie 2009, vezi comunicatul nr. 249/VIII/3 din 13 octombrie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 octombrie 2009