DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 185 din 17.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul RUSU PAUL, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpatul GIURCĂ DUMITRU, la o pedeapsă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 (trei ) ani şi 6 (şase) luni ani, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p”(…) Instanța va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”
Dispune confiscarea sumei de 5.000 euro consemnată la CEC Suceava.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 29 iulie 2011, vezi comunicatul nr. 827/VIII/3 din 26 septembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 septembrie 2013