DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
24 iulie 2006
Nr. 109/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor:

- PÂRLĂTESCU CEZAR VERGIL – pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 181 alin.1 şi 3 din Legea nr.78/2000 şi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, prevăzută de art. 291 C.p., în formă continuată, ambele infracţiuni aflându-se în concurs real, prevăzut de art. 33 lit. a) C.p.

- PETRESCU GHEORGHE – pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea prevăzută de art. art. 181 alin. 1 şi 3 din Legea nr.78/2000 şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale prevăzută de art. 288 alin. 1 C.p., în formă continuată, ambele infracţiuni aflându-se în concurs real, prevăzut de art. 33 lit. a) C.p.

- PRUNACHE CORNELIU - pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 185 din Legea nr. 78/2000.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în cursul anului 2003, inculpaţii Pârlătescu Cezar Vergil şi Petrescu Gheorghe, având calitatea de angajaţi în cadrul SC AISPA STARS 95 SA Focşani au falsificat documente şi au determinat folosirea, fără vinovăţie de către reprezentanţii Consiliului Local Cordun, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile SAPARD, în cuantum de 34,5 miliarde lei (ROL). Obţinerea pe nedrept a fondurilor europene a fost şi rezultatul încălcării din culpă a atribuţiilor de serviciu de către inculpatul Prunache Corneliu, directorul general al SC AISPA STARS 95 SA Focşani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 20 iunie 2013