DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2031 din 17.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MARIȘ TRAIAN, la data faptelor director al Direcției Silvice Cluj, la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 10 luni și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul MARIȘ VALENTIN, fost pădurar în cadrul Direcției Silvice Cluj, la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 4 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p”(…) Instanța va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”
Obligă pe fiecare dintre inculpaţi să plătească câte 3.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 08 mai 2013, vezi comunicatul nr. 413/VIII/3 din 10 mai 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2013