DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 764 din 12.06.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul IANCU ADRIAN IONUȚ, fost reprezentant al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni, pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul CORENTI TUDOR NICOLAE CĂTĂLIN, fost director în cadrul unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de cumpărare de influență, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ȚONE DANIEL, la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată.

În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p”(…) Instanța va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”
Confiscă de la inculpatul Iancu Adrian Ionuţ suma de 200 euro în echivalent lei la cursul B.N.R. al zilei plăţii.
Confiscă de la inculpatul Corenti Tudor Nicolae Cătălin suma de 2.000 euro în echivalent lei la cursul B.N.R. al zilei plăţii.
Obligă inculpaţii la plata a câte 2.500 lei, fiecare, cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 16 aprilie 2013, vezi comunicatul nr. 347din 22 aprilie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 aprilie 2013