DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 797/12.06.2014, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul GUTĂU MIRCIA, fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a fi primar, pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata GEORGESCU ION, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a fi administrator la o societate comercială, pentru săvârşirea infracțiunii de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată.
Încetează procesul penal faţă de inculpatul MESEA NICOLAE, fost consilier juridic la Primăria municipiului Rm.Vâlcea, decedat la data de 10.01.2011.

Obligă în solidar inculpaţii Georgescu Ion şi Gutău Mircia să plătească părţii civile, municipiul Râmniu-Vâlcea, suma de 320.899 lei cu titlu de daune materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 11 februarie 2009, vezi comunicatul nr. 21/VIII/3 din 12 februarie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 februarie 2009