DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 177/12.06.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Secţia Penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata SCUTEA DOINA, avocat, decanul Baroului Alba, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: trafic de influenţă, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul BOGIN ANGHEL-ŞTEFAN, director la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de: cumpărare de influenţă.
Condamnă pe inculpatul RADU BOGDAN, consilier în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de: trafic de influenţă, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul DUCA ALEXANDRU, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: : de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influenţă în formă continuată, complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, delapidare, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare de bani, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul VULPE VASILE-CLAUDIU, la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 8 luni, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influenţă, în formă continuată și complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Dispune confiscarea specială a sumelor de 10.000 euro şi 40.000 lei de la inculpatul RADU BOGDAN şi 206.615,27 lei de la inculpatul DUCA ALEXANDRU.
Obligă inculpaţii la 13.750 lei cheltuieli judiciare (fiecare inculpat câte 2.750 lei).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 27 ianuarie 2011, vezi comunicatul nr. 33/VIII/3 din 31 ianuarie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 ianuarie 2011