DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1932 din 5.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul COCIAN IEPAN PETRU, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: dare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul HALAS MIHAI, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: dare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul DIENES NICOLAE, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: constituire a unui grup infracțional, contrabandă în formă calificată și continuată și punerea în circulație și conducerea unui autoturism neînmatriculat ori cu numere false de înmatriculare.
Condamnă pe inculpatul DIENES MIHAI, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: aderare la un grup infracțional și contrabandă în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul CODRESCU NICOLAE, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: constituirea unui grup infracțional și contrabandă în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul COCIAN BOGDAN ANDREI, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: aderare la un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave și contrabandă în formă calificată și continuată.
Pentru inculpatul Mikulaș Claudiu Daniel instanța a dispus încetarea procesului penal, în cauză intervenind decesul inculpatului.
Dispune confiscarea de la inculpații Cocian Iepan Petru, Halas Mihai, Dieneș Nicolae şi Dieneș Mihai a sumei de câte de 117.450 lei fiecare, reprezentând valoarea țigărilor introduse in tară.
Obligă inculpații la 180.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 09 octombrie 2009, vezi comunicatul nr. 229/VIII/3 din 22 iunie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 octombrie 2009