DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 388/05.06.2014, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ZAINEA MARIUS, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: evaziune fiscală și spălare de bani.

Condamnă pe inculpatul CHIȚARU IULIAN, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul BUTANCHE IOAN, fost consultant fiscal, la o pedeapsă de 9 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Obligă pe inculpații Chițaru Iulian, Zainea Marius și Butanche Ioan și pe partea responsabilă civilmente SC Arm Consulting SRL Constanța, în solidar, să plătească părții civile Statul Român prin ANAF București suma de 3.281.986, 29 lei, reprezentând despăgubiri materiale, precum și dobânda legală remuneratorie în materie civilă delictuală calculată la această sumă până la achitarea integrală a prejudiciului.
Obligă pe inculpații Chițaru Iulian, Zainea Marius și Butanche Ioan și pe partea responsabilă civilmente SC Arm Consulting SRL Constanța, în solidar, să plătească părții civile SC Petrotel Lukoil SA Ploiești suma de 3.551.103,71 lei reprezentând despăgubiri materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 31 mai 2012, vezi comunicatul nr. 395/VIII/3 din 06 iunie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iunie 2012