DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1950 din 6.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul RACHIERU ILIE, fost director general al RADET Constanța, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și luare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul GHEORGHIU LIVIU, fost director general și acționar la o societate comercială, la o pedeapsă de 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Obligă inculpatul Răchieru Ilie la plata către partea civilă G. P. a sumei de 10.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR la data plății efective, reprezentând daune morale.
Obligă inculpații la plata sumei de câte 3.500 lei fiecare, cheltuieli judiciare avansate de stat.
Trimite spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, numai în ceea ce privește măsura confiscării speciale privind pe inculpatul Rachieru Ilie.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 07 iulie 2008, vezi comunicatul nr. 181/VIII/3 din 9 iulie 2008.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iulie 2008