DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. nr.704 din 29 mai 2014, Curtea de Apel București – Secția I Penală hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BOGDAN VASILE-SILVIU, fost inspector la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni închisoare și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de care s-a folosit, de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul PANDELEA OVIDIU-FLORIAN, fost inspector la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul FOLEA VIRGIL-VALENTIN, fost angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p”(…) Instanța va pronunța condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, și de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”

Instanța a dispus disjungerea cauzei în ceea ce îi privește pe inculpații N.T.B., Tămășanu Eugen, Trocan Nicoleta Tamara.
Dispune confiscarea de la inculpatul PANDELEA OVIDIU-FLORIAN a sumei de 1.750 Euro, de la inculpatul FOLEA VIRGIL-VALENTIN a sumei de 6.500 Euro și de la inculpatul BOGDAN VASILE-SILVIU a sumei de 1.750 Euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 01 iulie 2013, vezi comunicatul nr. 631/VIII/3 din 03 iulie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 iulie 2013