DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 75 din 3.04.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul NICULĂIȚĂ IACOB, fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat sau o funcție publică, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului în legătură cu infracțiunea de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul MUȘAT CONSTANTIN, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și măsura obligării de a nu părăsi țara fără încuviințarea instanței, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată.
În cazul acestui ultim inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art. 3201 C.p.p, privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia inculpatul beneficiază de reducerea limitelor de pedeapsă.
Obligă pe inculpatul Niculăiță Iacob să restituie denunțătorului suma de 22.500 lei, din care suma de 2.713 lei și 500 euro a fost ridicată de organele judiciare și consemnată la bancă. Constată că suma de 6.000 euro pusă la dispoziție de organele judiciare pentru organizarea flagrantului din data de 10.11.2013 a fost recuperată integral.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 decembrie 2013, vezi comunicatul nr. 1169/VIII/3 din 16 decembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.