DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 438/28.03.2014, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SPĂTARU LIVIU, fost primar al municipiului Reşiţa, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale a drepturilor de: a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de: luare de mită și abuz în serviciu în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul IZVERNARI DĂNUŢ NELU, administrator al unor societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale a drepturilor de: a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de: dare de mită și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată.

Condamnă pe inculpații LOTOROŞANU GHEORGHE, fost director executiv al Serviciului Public - Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului din cadrul Consiliului Local al mun. Reşiţa și MATEI ILIE, fost director executiv adjunct al Serviciului Public - Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului din cadrul Consiliului Local Reşiţa la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 8 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale a drepturilor de: a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea infracţiunii de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.
Condamnă inculpata BUTA LIVIA, fost contabil şef Serviciul Public - Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului din cadrul Consiliului Local Reşiţa, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale a drepturilor de: a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea infracţiunii de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.
Obligă pe fiecare dintre cei cinci inculpaţi la câte 6000 lei fiecare cheltuieli judiciare statului.
Confiscă de la inculpatul Spătaru Liviu suma de 7359,5300 lei.
Confiscă de la fiecare dintre inculpaţi suma de 9178,4 lei în loc de 9099,8063 lei reprezentând prejudiciul cauzat pentru infracţiunile comise şi pentru care nu există constituire de parte civilă.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 04 iunie 2007, vezi comunicatul nr. 151/VIII/3 din 14 iunie 2007.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 iunie 2007