Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.1025 din 21.03.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata DOBRESCU NICOLETA - MANUELA, inspector vamal în cadrul Biroului vamal Halmeu, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpații FEHER FLORIN – DĂNUŢ și NITU IOAN ROMEO, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o durată de 1 an, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea, în concurs, a 2 infracțiuni de complicitate la cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpatul FLORIAN LIVIU, om de afaceri, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea, în concurs, a 2 infracțiuni de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul SAVU ION, om de afaceri, la o pedeapsă de 3 ani și 9 luni închisoare și interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea, în concurs, a 2 infracțiuni de complicitate la trafic de influență.
Dispune confiscarea sumei de 130.000 euro sau echivalentul în lei de la inculpatul Florian Liviu.
Obligă fiecare dintre inculpaţi la plata sumei de câte 3.000 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 martie 2011, vezi comunicatul nr. 163/VIII/3 din 22 martie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICEText neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 martie 2011