DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.1003 din 20.03.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BELLI MARUF, cetăţean turc, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie, de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea, infracțiunilor concurente de: refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, două infracţiuni de evaziune fiscală, din care una în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual și uz de fals.
Obligă inculpatul BELLI MARUF, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Marane Fruct S.R.L. prin lichidator judiciar CORPORATE INSOLVENCY IPURL la plata sumei de 11.864.187 lei, la care adaugă accesorii fiscale (dobânzi şi penalităţi aferente), calculate de la data faptei până la data plăţii efective, cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile.
Obligă inculpatul BELLI MARUF, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Marane Fruct S.R.L. prin lichidator judiciar CORPORATE INSOLVENCY IPURL, la plata sumei de 9.700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ
Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 21 februarie 2012, vezi comunicatul nr. 123/VIII/3 din 6 martie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 martie 2012