DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală din 18.03.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PĂUN MIHAI CĂTĂLIN, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după terminarea executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea, în concurs, a 14 infracţiuni de trafic de influenţă.

Condamnă pe inculpatul IVAN ALEXANDRU RĂZVAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p ”(…) Instanța va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 13 august 2013, vezi comunicatul nr. 743/VIII/3 din 19 august 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 august 2013