DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.117/13.03.2014, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SÂRB GHEORGHE, fost secretar general în cadrul Ministerului Sănătăţii, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.
Condamnă pe inculpata ALEXANDRESCU ANCA ELENA, fost director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeş, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: dare de mită și complicitate la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Condamnă pe inculpații: BUCUR MIOARA, fost director executiv adjunct de sănătate publică în cadrul D.S.P. Argeş şi IORDACHE OCTAVIAN, fost director executiv adjunct economic în cadrul D.S.P. Argeş, la o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: dare de mită și complicitate la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.
Confiscă de la inculpatul Sârb Gheorghe, prin obligare la plată către stat, contravaloarea în lei a sumei de 600 euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații a fost trimiși în judecată de către DNA la data de 07 noiembrie 2011, vezi comunicatul nr. 703/VIII/3 din 9 noiembrie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 noiembrie 2011