DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
5 martie 2014
Nr. 243/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului PASCARIU ALIN-NARCIS, lucrător de poliție în cadrul I.P.J. Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din ordonanța de reținere a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Pascariu Alin-Narcis, lucrător de poliție în cadrul I.P.J. Ilfov, a primit suma totală de 50.000 lei, în trei tranșe (prima de 5.000 lei, a doua de 15.000 lei și a treia de 30.000 lei) de la un denunțător, lăsând să se înțeleagă că ar putea să intervină pe lângă ofițerul de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov – S.I.F. ce efectua ancheta în dosarul penal în care denunțătorul era cercetat pentru fapte de evaziune fiscală, astfel încât acesta din urmă să primească o soluție favorabilă.
În cele din urmă însă, denunțătorul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Inculpatului Pascariu Alin-Narcis i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

La data de 4 martie 2014, acesta a fost prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar la data de 5 martie 2014 instanța respectivă a admis propunerea procurorilor.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE