DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.532 din 13.02.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SIMIONESCU FLORENŢIU NUŢU, fost comisar superior în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Bihor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi interzicerea drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Facem precizarea că inculpatul a fost condamnat, ținându-se seama de prev. art. 320/1 din C.P.P., privind judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei.

Dispune restituirea, de către inculpat, în favoarea denunţătorului, a sumei de 15.000 euro sau echivalentul în lei al acestei sume, la cursul oficial al zilei la care se efectuează plata.
Dispune predarea, către martorul denunţător, a sumelor de 4.550 euro şi 241 USD, consemnate la C.E.C Bank SA - pe numele inculpatului la dispoziţia DNA - Serviciul Teritorial Oradea, sume ridicate de la inculpat în urma percheziţiei domiciliare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 11 iunie 2012, vezi comunicat nr. 441/VIII/3 din 14 iunie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 iunie 2012