DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 349 din 30.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul BODA DANIEL, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. De asemenea, interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei principale și doi ani după aceasta, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat
2. Condamnă pe inculpatul ALEXANDRESCU SĂNDEL, fost administrator al S.C. IOANA MED FARM SRL Ștefănești, județul Argeș, 5 ani și 6 luni închisoare, 3.000 lei amendă, precum și interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a alege, de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: dare de mită în formă continuată și instigare la dare de mită. (la momentul respectiv inculpatul executa o pedeapsă de 5 ani închisoare, cf. deciziei penale nr. 3253/11.10.2012 a Înaltei Curți de Casație si Justiție).
3. Condamnă pe inculpatele ALEXANDRESCU ANCA ELENA, director executiv în cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș și NEAGOE RALUCA EUGENIA (fostă POPA), consilier juridic în cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată.
4. Condamnă pe inculpatul CHIROIU IOAN SORIN, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
5. Condamnă pe inculpatul DUMITRESCU ALEXANDRU, farmacist primar cu atribuții de inspector în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale – Departamentul Inspecție Farmaceutică, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale și 2 ani după aceasta a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: luare de mită și fals intelectual.
6. Condamnă pe inculpații BANU IONUȚ COSMIN și MĂSCAGIU LUIZA ADRIANA la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
Confiscă de la inculpatul BODA DANIEL suma de 5.000 euro sau echivalentul în lei, și de la inculpatul DUMITRESCU ALEXANDRU suma de 2.000 lei.
Obligă inculpații intimați la câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat.
DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 25 august 2011, vezi comunicat nr. 535/VIII/3 din 31 august 2011.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 august 2011