DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 4 din 13.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TAIFAS DANIEL VASILE, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită în forma continuată și favorizarea infractorului.
Condamnă pe inculpata ANDRONACHE MONICA, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după terminarea executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită și favorizarea infractorului.

Facem precizarea că cei doi inculpați au fost condamnați, ținându-se cont de prev. art. 3201 din C.P.P., privind judecata în cazul recunoașterii vinovăției.

Față de inculpatul CRISTUDOR DUMITRU, fost procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, instanța a disjuns cauza, urmând a fi judecat în procedură normală.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 03 iulie 2013, vezi comunicat nr. 633/VIII/3 din 04 iulie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.