DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.151 din 14.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata MARCU MONICA, asociat şi administrator la S.C. A.L.N. COMUNICATION S.R.L. Bucureşti la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
De asemenea, interzice inculpatei pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale, a anume funcţia de reprezentare sau administrare a unei societăţi comerciale drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (funcţia de reprezentare sau administrare a unei societăţi comerciale)
Condamnă pe inculpatul MARCU GEORGE DANIEL, asociat la S.C. A.L.N. COMUNICATION S.R.L. Bucureşti, la o pedeapsă de 4 ani închisoare şi interzicerea pe durata executării pedepsei și pe o perioadă de 3 ani după executare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
Obligă inculpaţii MARCU MONICA şi MARCU GEORGE DANIEL, în solidar, la plata sumei de 7.861.976 lei la care adaugă accesorii fiscale (dobânzi, penalităţi, majorări de întârziere), calculate până la data plăţii efective, cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile. Dispune instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale inculpaţilor, în vederea recuperării prejudiciului, până la concurenţa sumei de 7.861.976 lei la care se adaugă accesoriile fiscale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 11 mai 2012, vezi comunicat nr. 395/VIII/3 din 06 iunie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iunie 2012