DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 211 din 12.12.2013, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata NECULAU DIAGRAMA, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor concurente de: trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
Revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată inculpatei NECULAU DIAGRAMA, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (sentința penală nr. 631 din 6.12.2010 a Tribunalului Iași, rămasă definitivă la data de 26.05.2011) și dispune executarea în întregime a acestei pedepse, pe care o cumulează cu pedeapsa rezultantă de 2 doi ani și 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare.
Interzice inculpatei, pe perioada executării pedepsei principale, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile de publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Condamnă pe inculpatul GROSU CONSTANTIN, la pedeapsa închisorii de 2 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor concurente de: trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul RUDAI DUMITRU, la pedeapsa închisorii de 2 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Pentru inculpatul COJOCARU VICTOR, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, Tribunalul Iași a disjuns cauza.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 10.06.2013, vezi comunicatul nr. 517/VIII/3 din 10 iunie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 iunie 2013