DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3917 din 09.12.2013, Înalta Curte de Casație și Justiție condamnă pe inculpata CORNEA CRISTINA ELENA, director al SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
În aceeași cauză, prin sentința penală nr. 493 din 14.06.2012, rămasă definitivă la data de 18.10.2012, Tribunalul Argeș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DUMITRU DANIEL, inspector de specialitate în cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul TUDOR VALERIU PAVEL, director al Sucursalei Pitești a S.C. Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (C.N.C.I.R.) SA la pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 2000 lei ce a fost ridicată de la inculpatul DUMITRU DANIEL și indisponibilizată la CEC BANK Sucursala Pitești și obligarea inculpaților DUMITRU DANIEL și TUDOR VALERIU PAVEL la plata sumelor de 2000 lei și respectiv 6000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 25.05.2012, vezi comunicat nr. 351/VIII/3 din 25 mai 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 mai 2012