DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1292/06.12.2013, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ZVORIȘTEANU VASILE la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, înșelăciune și complicitate la fals intelectual. Totodată, instanța a mai dispus pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.
Condamnă pe inculpatul SLABU OTONEL, primar al comunei Popricani, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înșelăciune, fals intelectual. Totodată, instanța a mai dispus pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.
Condamnă pe inculpatul CRÎȘMARU MONICA, inginer agronom Primăria comunei Popricani la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înșelăciune, fals intelectual. Totodată, instanța a mai dispus pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Instanța a mai dispus obligarea inculpaților Zvorișteanu Vasile, Slabu Otonel și Crâșmaru Monica în solidar, să plătească părții civile M.A.D.R.- A.P.I.A. lei și dobânzile și penalitățile aferente a sumei de 1.231.447,85 lei, calculate în condițiile legii.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA-Serviciul Teritorial Iași, la data de 6 martie 2012, comunicat Nr. 123/VIII/3 din 6 martie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 martie 2012