DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 233 din 12 decembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PĂSAT DAN, deputat în Parlamentul României, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de: șantaj și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o persoană o îndeplinește o persoană în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și a dispus interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice.

Condamnă pe inculpatul PREDA VASILE, primar al comunei Vărăști, județul Giurgiu la pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Condamnă pe inculpatul MARIN CONSTANTIN la pedeapsa de 5 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Instanța a mai dispus obligarea, în solidar, a inculpaților Pasat Dan si Marin Constantin la plata sumei de 5.000 euro către fiecare parte civila cu titlu de daune morale, echivalentul în lei la data plății efective și confiscarea de la inculpatul Pasat Dan suma de 1.836.608,59 lei reprezentând sumele încasate de SC Prod Invest SRL, urmare activității infracționale desfășurate de inculpat .

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 8 aprilie 2011, vezi comunicat nr. 227/VIII/3 din 8 aprilie 2011.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 aprilie 2011