DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.232 din 10 decembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul VASILESCU NICOLAE, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi a dispus interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.
Condamnă pe inculpatul MIJA EUGENIU, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi a dispus interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.
Condamnă pe inculpatul LUPŞA REALINI, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi a dispus interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Instanța a dispus obligarea inculpaţilor Vasilescu Nicolae la plata sumei de 2150 lei, inculpatul Mija Eugeniu la plata sumei de 200 lei, Lupşa Realini la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimiși în judecată de către DNA Serviciul Teritorial Constanța la data de 26 martie 2012, vezi comunicat nr. 181/VIII/3 din 26 martie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 martie 2012