DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3550 din 14.11.2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpații: Pandelea Ionuţ, Găbureanu Vasilică, Darie Irinel, Nechita Ştefan, Oprea George-Eusebiu, Neghină Victor-Laurenţiu, Paliştan Mihai, Belciu Octavian-Gigi, Mangalagiu (fostă Cristinoiu) Tania, Bogea Elena, Maftei Cătălin, Pohrib Costică, Darie Marian, Şandru Florin, Tudor (fostă Bordeianu) Mihaela, Arhire Ioan, Popa Ionuţ, Ganea Ion Eusebiu, Angheluţă Daniela, Savin Vlad-Alexandru, Dornescu Cătălina-Elena, Tătaru Vasile, Ciobotaru (fostă Moşneguţu) Adriana-Cristina, Gălăţanu Costică, Antica Eugen, Ichim Ion, Belea (fostă Robu) Gavriluţa, Olaru Gheorghe, Boghiu Sorinel, Benedic Valeria, Croitoru Ionuţ-Valentin, Bucioacă (fostă Chiţoi) Dorina, Mocanu (fostă David) Mihaela, Dănilă (fostă Gociu) Dorica, Silion (fostă Muşat) Florentina, Susanu-Milea Felix, Anghelina Emilia, Proca Elena și Perju Mihai la pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o durată de 2 ani și 8 luni termen de încercare pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.
Inculpatul Bălan Liviu la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o durată de 3 ani și 10 luni termen de încercare pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.
Inculpatul Barbu Marin şi David Spiru, profesori asistenţi (supraveghetori) la pedeapsa de 2 ani închisoare închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, având termen de încercare pe o durată de 4 ani, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită.
Inculpata Boghiu Viorica, (fost inspector şcolar), la pedeapsa de 10 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, având termen de încercare pe o durată de 2 ani și 10 luni, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate de trafic de influență în formă continuată.
Inculpaţii Năstac Constantin și Alexă Maricica, la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru complicitate la cumpărare de influență cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, având termen de încercare pe o durată de 2 ani şi 8 luni.
Instanța a dispus confiscarea sumei de 1100 lei de la inculpatul Barbu Marin şi confiscarea sumei de 2100 lei depusă la Banca Comercială Română ridicată de la inculpatul David Spiru.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimiși în judecată de către DNA Serviciul Teritorial Bacău la data de 29 noiembrie 2010, vezi comunicat nr. 633/VIII/3 din 29 noiembrie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 noiembrie 2010