DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3571 din 15.11.2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpații:
ANGHEL AUREL CRISTINEL consilier superior la Primăria municipiului Bacău, la pedeapsa de 1 an cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, având termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.
CORTEZ SILVIAN GHEORGHIŢĂ, arhitect şef în cadrul Primăriei municipiului Bacău, la pedeapsa de 2 ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, având termen de încercare de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Instanța a mai interzis inculpatului următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pedeapsa accesorie fiind suspendată pe perioada termenului de încercare.
LUPU GHIOCEL, administrator societate comercială, la pedeapsa de de 2 ani si 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată și cumpărare de influență. Instanța a mai interzis inculpatului următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat. A dispus confiscarea de la inculpatul LUPU GHIOCEL, în total a sumelor de 11. 287 lei şi 20.700 euro şi a menţinut sechestrul asigurator dispus asupra unui teren al inculpatului Lupu Ghiocel din municipiul Bacău.
GHERVASE NELIA administrator societate comercială, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată.
SOLOMON REUVEN la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Instanța a dispus confiscarea de la inculpatul LUPU GHIOCEL, în total a sumelor de 11. 287 lei şi 20.700 euro.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimis în judecată de către DNA- Serviciul Teritorial Bacău la data de 23 decembrie 2009, vezi comunicat nr. 353/VIII/3 din 23 decembrie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 decembrie 2009