DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.3513 din 12.11.2013 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpații:

MAGHERU IOAN, ofițer MAPN cu gradul de colonel la pedeapsa cu închisoarea de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și înșelăciune.
MUNTEAN VALENTIN TEODOR la pedeapsa cu închisoarea de la 1 an si 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Instanța a mai interzis inculpaților, pe o durată de 3 ani, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
De asemenea, instanța a dispus obligarea inculpaților Magheru Ioan şi Muntean Valentin Teodor la plata către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale a sumei de 344.428.876 lei (ROL) reprezentând daune materiale, actualizată cu rata inflaţiei de la data achitării debitului și a mai dispus confiscarea de la de la inculpatul Magheru Ioan a sumei de 949,818 dolari SUA (în RON la cursul de schimb al BNR de la momentul efectuării plăţii), precum şi suma de 100.000.000 lei (ROL).

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimis în judecată de către DNA- Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, la data de 19 decembrie 2005


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 decembrie 2005