DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
1 noiembrie 2013
Nr. 963/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a următorilor inculpați:

BOTTO GEORGE-ALEXANDRU, agent de poliție în cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Bihor, având gradul profesional de agent principal de poliție
COSTE LOREDANA-MIRELA, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, având gradul profesional de subinspector de poliție, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de trafic de influență în formă continuată:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpații Botto George-Alexandru și Coste Loredana-Mirela au pretins în total suma de 39.000 euro și au primit, în mai multe rânduri, de la un denunțător (persoană cercetată în mai multe dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor), diferite sume de bani, totalizând 18.000 euro, pentru a-și exercita influența asupra ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Bihor – Serviciul de Investigare a Fraudelor, care instrumentează dosarele în care este cercetat denunțătorul, în vederea pronunțării unor soluții favorabile/de netrimitere în judecată în dosarele respective.
Precizăm că, din totalul banilor primiți, 18.000 euro, de Botto George-Alexandru și Coste Loredana-Mirela în perioada sus menționată, suma de 7.000 de euro a fost primită la data de 25 octombrie 2013, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 26 octombrie 2013, Tribunalul Bihor, la cererea procurorilor, a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o perioadă de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 12 martie 2014