DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. decizia penală nr. 3026 din 7.10.2013, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul RUS IOAN, director al Grupului Școlar „Alexandru Borza” din Cluj Napoca, la pedeapsa de 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență în forma continuată, dare de mită (sesiunea iunie-iulie 2009), dare de mită (sesiunea august-septembrie 2009), complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în forma continuată și complicitate la sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Condamnă pe inculpatul VĂIDĂHĂZAN IOAN, director adjunct la Liceul „Edmond Nicolau” Cluj Napoca, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, sustragere sau distrugerea de înscrisuri.

Condamnă pe inculpatul AVRAM DOREL, la pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 3 ani și 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul MATIȘ HORAȚIU, la 11 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani și 11 luni pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

De asemenea, instanța a mai interzis inculpaților RUS IOAN și VĂIDĂHĂZAN IOAN, pe o durată de 2 ani, după executarea pedepselor, pentru perioada executării pedepsei principale, următoarele drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Față de ceilalți 16 inculpați din același dosar, s-a dispus disjungerea judecării cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată la data de 14 septembrie 2010, vezi comunicat nr. 355/VIII/3 din 14 septembrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 septembrie 2010