DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 179 din 17 septembrie 2013, rămasă definitivă la data de 1 octombrie 2013, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului HĂLMĂJAN PAVEL PETRU, administrator și Director general al S.C. TRANS BITUM S.R.L., la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului Hălmăjan Pavel Petru, timp de 1 an după executarea pedepsei principale, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a administra societăţile comerciale.

Condamnarea inculpatei S.C. TRANS BITUM S.R.L la plata sumei de 20.000 lei cu titlu de amendă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Dispune afişarea dispozitivului sentinţei penale de condamnare, după rămânerea definitivă a acesteia, pe cheltuiala inculpatei, la sediul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pe o perioada de 3 luni. Dispune comunicarea către Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Sălaj a hotărârii de condamnare, după rămânerea definitivă a acesteia, pentru a lua măsurile necesare.

Constată recuperate atât prejudiciul creat, în cuantum de 20.145.226 lei, cât şi dobânzile şi majorările de întârziere şi penalităţile de întârziere aferente debitului principal, în cuantum de 370.480 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj la data de 14 decembrie 2012 (comunicatul nr. 5/VIII/3 din 7 ianuarie 2013).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2013