DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 839 din 2 octombrie 2013, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MITITIUC MIHAI, asociat şi administrator al SC VICTOMIL SRL Santa Mare, judeţul Botoşani, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: trei infracţiuni de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, trei infracţiuni de înşelăciune şi trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Obligă pe inculpatul Mititiuc Mihai, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. VICTOMIL S.R.L., să plătească părţii civile A.P.I.A. suma de 105.722,44 lei, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile legale de la data încasării şi până la data plăţii efective.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava la data de 20 decembrie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.