DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 746 din 26 septembrie 2013, Curtea de Apel Braşov a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului SIMA SORIN, administrator al unor societăţi comerciale cu sediul în Ploieşti, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de evaziune fiscală, fals privind identitatea şi uz de fals.
Instanţa a interzis inculpatului Sima Sorin, timp de 10 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

Condamnarea inculpatului NAE CONSTANTIN, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.


Condamnarea inculpaţilor: AVRAM ADRIAN, conducător auto la SC CENTRUM SRL Oradea, BĂNICĂ CRISTIAN CLAUDIU, CALABALÎC DRAGOŞ, CERNAT IONEL, COMAN STELIAN, MARIN GHEORGHE, MĂRĂCINEANU EUGEN, MIRIŢĂ MARIUS CRISTIAN, NEAGU ROBERTO DANIEL, PĂUN CRISTIAN, PÎRVAN ION, PÎRVAN GEORGE SORIN, PÎRVAN NICOLAE, TIMARU VASILE, VOICOVICI MARIUS, toţi conducători auto la SC DON INTERNATIONAL IMPEX SRL Ploieşti şi VOICILĂ VICTOR DANIEL, conducător auto la SC CAR TRANS SRL Ploieşti, la pedepse de câte 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Încetarea procesului penal faţă de Dumitrache Mircea ca urmare a decesului inculpatului.

Obligă pe inculpatul Sima Sorin să plătească suma de 1.927.743 lei către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Braşov, la care se adaugă majorări şi penalităţi de întârziere, calculate de la data săvârşirii faptei şi până la recuperarea integrala a prejudiciului.

Obligă pe inculpaţii Nae Constantin, Sima Sorin, Avram Adrian, Bănică Cristian Claudiu, Calabalîc Dragoş, Cernat Ionel, Coman Stelian, Marin Gheorghe, Mărăcineanu Eugen, Miriţă Marius Cristian, Neagu Roberto Daniel, Păun Cristian, Pîrvan Ion, Pîrvan George Sorin, Pîrvan Nicolae, Timaru Vasile, Voicilă Victor Daniel şi Voicovici Marius să plătească statului suma totală de 7.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov la data de 25 aprilie 2008 (comunicatul nr. 95/VIII/3 din 30 aprilie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 aprilie 2008