DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 939 din 13 septembrie 2013, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului GURĂU HORIA, administrator de fapt al SC TEHNO LOGYSTIC CONSTRUCT SRL Comăneşti, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: instigare la tentativă la infracţiunea de stabilire, cu rea credinţă de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat; asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Gurău Horia, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor: GRĂDINARU CORNELIU VASILE, administrator al SC COMPRESSA CONSTRUCT SRL Moineşti şi TULUC GHEORGHE, administrator al SC ECOLOGIC OIL INTERNATIONAL SRL Oneşti, la pedepse de câte 5 ani închisoare fiecare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la tentativă la infracţiunea de stabilire, cu rea-credinţă de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat, asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpaţilor: Grădinaru Corneliu Vasile şi Tuluc Gheorghe, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Respinge ca fiind nefondate pretențiile civile formulate de partea civilă ANAF Bucureşti - ANAF prin Direcţia Generală a Finanțelor Publice Bacău.

Ceilalţi doi inculpaţi trimişi în judecată în acelaşi dosar au fost condamnaţi după cum urmează: prin sentinţa penală nr. 1990 din 13 decembrie 2011, Judecătoria Bacău a dispus condamnarea inculpatului Leca Paul la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere şi a inculpatului Munteanu Neculai la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău la data de 10 august 2011 (comunicatul nr. 529/VIII/3 din 18 august 2011). Prezentul dosar penal s-a constituit prin disjungere din cauza principală trimisă în judecată la 10 august 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 august 2011