DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.694 din 12 septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Braşov care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului NICOLAE MARIUS, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov (I.P.J.) - Poliţia Municipiului Braşov – Secţia nr. 2, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de favorizarea infractorului şi două infracţiuni de fals intelectual.

Condamnarea inculpatului STREDIE GHEORGHIŢĂ-DANIEL, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, trafic de influenţă şi favorizarea infractorului.

Obligă pe inculpaţii Marius Nicolae şi Stredie Gheorghiţă Daniel să plătească, în solidar, către martorii denunţători, suma totală de 2.000 de euro. Obligă pe inculpatul Merlan Gheorghe la plata sumei de 700 de euro către martorul denunţător.

Dispune confiscarea de la inculpatul Nicolae Marius a sumei de 300 euro, primită de la martorul denunţător.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov la data de 19 septembrie 2011 (comunicatul nr. 571/VIII/3 din 22 septembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 septembrie 2011