DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.675 din 11 septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului POPA MIHAI BOGDAN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.
Instanţa a interzis inculpatului Popa Mihai Bogdan, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului MERIŞANU MIRCEA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 13 ani închisoare pentru instigare la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatului Merişanu Mircea, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Admite acţiunea civilă formulată de C. I. N.
Obligă pe inculpatul Popa Mihai Bogdan la plata sumei totale de 2.700 lei cheltuieli judiciare către stat în fond şi în apel.
Obligă pe inculpatul Merişanu Mircea la plata sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 10 aprilie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.