DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
26 iulie 2013
Nr. 701/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatei AFLOARE CRISTINA EUGENIA, comisar în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 12 aprilie – 19 iulie 2013, inculpata Afloare Cristina Eugenia, în calitate de comisar în cadrul A.N.P.C. – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor, cu ocazia unor controale efectuate la magazinul aparținând unei societăți comerciale și la depozitul aparținând unei alte societăți comerciale, a pretins de la reprezentanții acestor firme (denunțători în cauză), în trei rânduri, suma totală de 3.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 2.500 lei.
Inculpata a pretins și primit sumele de bani cu titlu de mită pentru a nu aplica amenzi contravenționale, cu valori cuprinse între 3.000 și 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate în timpul controalelor și pentru a nu extinde controlul și a nu aplica amenzi contravenționale, pentru eventualele deficiențe care ar putea fi constatate.
La data de 19 iulie 2013, inculpata a primit de la unii dintre denunțători suma de 500 lei, reprezentând o parte din banii pretinși, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante (comunicatul 691/VIII/3 din 19 iulie 2013).

La data de 20 iulie 2013, Tribunalul Bihor a luat față de inculpata Afloare Cristina Eugenia măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 29 de zile. La data de 24 iulie 2013, Curtea de Apel Oradea a admis recursul formulat de inculpata Afloare Cristina Eugenia și a aplicat față de inculpată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparținând inculpatei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 12 martie 2014