DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 773 din 27 iunie 2013, Curtea de Apel Iaşi a menţinut sentinţa Judecătoriei Iaşi care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaţilor ACHIŢEI ILIE, fost director economic al SC Moldoforest SA Iaşi şi PAVĂL DAN-TEOFIL, fost consilier juridic al SC Moldoforest SA Iaşi, la pedepse de câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare.

Admite pretenţiile părţii civile S.C. Moldoforest S.A. şi obligă, în solidar, pe inculpaţi să achite acesteia, cu titlul de despăgubiri civile, suma de 48.040,98 lei, actualizată în raport cu rata inflaţiei la data plăţii efective, cu dobânda legală de la data de 20.01.2001, precum şi suma de 11.529,83 lei, reprezentând T.V.A.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi la data de 17 decembrie 2010 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2011