DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 942 din 26 iunie 2013, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatelor CRISTEA IOANA, director executiv în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi HUIU ILEANA ANDREEA, şef Birou Strategii, Proiecte, Programe şi Relaţii cu organizaţiile neguvernamentale în cadrul D.G.A.S.P.C., la pedepse de câte 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru participaţie improprie la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Instanţa a interzis inculpatelor Cristea Ioana şi Huiu Ileana Andreea, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor GABRIAN VIORICA, şef Serviciu Achiziţii Publice în cadrul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, TOMA GIUSEPE, şef Birou Informatică din cadrul D.G.A.S.P.C. şi GEORGESCU LUCIAN, consilier în cadrul D.G.A.S.P.C., la pedepse de câte 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru participaţie improprie la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Instanţa a interzis inculpaţilor Gabrian Viorica, Toma Giusepe şi Georgescu Lucian, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului STĂVĂRESCU VICTOR, administrator la mai multe societăţi comerciale din judeţul Dâmboviţa, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Confiscă de la inculpatul Stăvărescu Victor suma de 9.345,96 lei.
Respinge acţiunea civilă formulată de către partea civilă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.
Ia act că instituţia Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu s-a constituit parte civilă.

Obligă pe inculpaţi la câte 700 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 26 septembrie 2007 (comunicatul nr. 241/VIII/3 din 1 octombrie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 octombrie 2007